Om MentalVoice

Om MentalVoice

MentalVoice er en non-profit organisation, der arbejder for at tilbyde musikere hjælp og støtte omkring mental styrke og trivsel. Ved at skabe større bevidsthed omkring mental styrke i musikbranchen, ønsker vi at skabe et sundere arbejdsmiljø for artister, musikere, kunstnere, bands og dem, der omgiver dem, hvor de i højere grad er i stand til at tackle de udfordringer, der er specifikke for en karriere i musikbranchen.


Det handler også om at sætte fokus på diversitet indenfor branchen og på de arbejdsforhold, der er medvirkende til, at mange oplever mistrivsel. Derudover er visionen, at organisationen skal bidrage til, at de kreative erhverv i højere grad bliver anset som et arbejde - en anerkendelse der vil være med til at styrke trivslen i branchen.


På sigt ønsker vi at gøre ressourcer og viden tilgængelige for alle aktive aktører i den danske musikbranche. 


Teamet bag MentalVoice består af solide kræfter indenfor sportens, musikkens og psykologiens verden. Vores kompetencer og erfaringer skal sammen løfte organisationens arbejde. Idéen med MentalVoices arbejde er at tage udgangspunkt i sportsverdenen og erfaringerne fra elitesportsudøvere og overføre disse til musikbranchen. Denne idé udspringer fra en forestilling om, at musikbranchen vil have gavn af at tage ved lære af det arbejde, man gør i sportsverdenen, hvor præstationsarbejdet også handler om indre fokus og mental forberedelse. Du kan ikke bare træne en sportsudøver i det fysiske, du bliver også nødt til at træne det mentale for at kunne klare det pres, der kommer af en sådan karriere. Det samme gælder for udøvende artister og managers; du bliver bedre til at producere musik, til at være manager og til at optræde med musik, hvis der arbejdes med et mentalt fokus.